In contact met schepen op zee
Op deze locatie zat vroeger Radio Scheveningen, de zender die vanaf 1904 in Nederland verantwoordelijk was voor de communicatie met schepen op zee.
Het laatste bericht van Radio Scheveningen vóór de capitulatie van het Nederlandse leger was op 14 mei 1940. Het was de instructie aan alle schepen om verdere berichten te negeren. Dankzij dit bericht gaven de scheepsbemanningen geen gehoor gegeven aan de oproep van de Duitse bezetter om naar een Nederlandse haven terug te keren. De apparatuur van Radio Scheveningen werd net op tijd verborgen om ze uit handen van de vijand te houden.
Geallieerden afgeluisterd
De Duitsers doopten Radio Scheveningen om tot Küstenfunkstelle Scheveningen. Hier werden gecodeerde berichten uitgewisseld met Duitse schepen en vliegtuigen. Ook werden de berichten van de geallieerden hier afgeluisterd. Hoewel de zender om deze reden geregeld door geallieerde vliegtuigen onder vuur werd genomen, bleef het station gedurende het grootste deel van de bezettingstijd in de lucht. Het waren de Duitsers zelf die het zendgebouw en de apparatuur tegen het einde van de oorlog verwoestten.
Weg uit Scheveningen
Pas op 29 juni 1945 kwam Radio Scheveningen weer in de lucht, in eerste instantie vanuit een schip in de haven van Amsterdam, later vanuit IJmuiden. De zender keerde niet meer naar Scheveningen terug.